Búsqueda por Autor o Título del Libro

domingo, 14 de diciembre de 2008

El Milllor dels mons


Aquest llibre es compon de tretze contes i una novel·la curta. És un llibre excel·lent ple de genialitat.
Els contes no tenen desaprofitament, per la seva ambició, la seva perfecció formal i per la quantitat de ressonàncies que perduren en la imaginació quan s'ha acabat de llegir.
Monzó sempre ha tingut aquesta barreja peculiar d'humor negre i absurd que el fan tan particular, però en aquests tretze contes escata, depura, afina i destil·la el color negre fins a fer-lo totalment opac.
La vida és cruel, i d'una crueltat gratuïta, ens veiem obligats a fer com si la mort no existís i no se salven de la vergonya ni les persones més estimades.
L'amor no ens salva, només és una màscara per a ferir-se mútuament, i no diguem els nostres semblants.
Però la vida no és un fàstic per això. Tampoc importa si ens enfrontem amb coratge a la malaltia i a la mort, o si tot es confabula per a fer-nos la vida agradable.
No es pot trobar el que no existeix, ni buscant entre totes les ramificacions del relat, entre tots els possibles desenllaços.
En general, el nivell del llibre és molt bo.

Este libro se compone de trece cuentos y una novela corta. Es un libro excelente lleno de genialidad.
Los cuentos no tienen desperdicio, por su ambición, su perfección formal y por la cantidad de resonancias que perduran en la imaginación cuando se ha terminado de leer.
Monzó siempre ha tenido esa mezcla peculiar de humor negro y absurdo que lo hace tan particular, pero en estos trece cuentos lija, depura, afina y destila el color negro hasta hacerlo totalmente opaco.
La vida es cruel, y de una crueldad gratuita, nos vemos obligados a hacer como si la muerte no existiera y no se salvan de la vergüenza ni las personas más queridas.
El amor no nos salva, sólo es una máscara para herirse mutuamente, y no digamos nuestros semejantes.
Pero la vida no es un asco por eso. Tampoco importa si nos enfrentamos con coraje a la enfermedad y a la muerte, o si todo se confabula para hacernos la vida agradable. No se puede encontrar lo que no existe, ni buscando entre todas las ramificaciones del relato, entre todos los posibles desenlaces.
En general, el nivel del libro es muy bueno.

EL MILLOR DELS MONS
de MONZO GOMEZ, QUIM
Páginas:288
QUADERNS CREMA
Lengua: CATALÁN
Encuadernación: Tapa blanda
ISBN: 9788477273240
Colección: BIBLIOTECA MINIMA
Año de edición:2001
Plaza edición: BARCELONA